opc_loader

Wensenlijst

 

Fietshelmen

Een goede fietshelm is een essentieel onderdeel van uw uitrusting. De snelheden op de fiets kunnen al snel behoorlijk oplopen, en waar een paar schaafplekken op de armen of benen vanzelf weer wegtrekken, kan een impact tegen het hoofd vervelende en langdurige consequenties hebben.

 

Bij Bollé vindt u helmen voor alle mogelijke ondernemingen op de fiets. Of u nu een eindje gaat toeren op de zondagmiddag, een ochtendje gaat mountainbiken op uw lokale modderbaan, of de fiets pakt om een wereldreis te maken. Bij Bollé staan comfort en veiligheid voorop. De helmen beschikken over verschillende technieken en oplossingen die door Bollé zelf zijn ontwikkeld waarmee het merk zich onderscheidt van de concurrentie. Technieken die voor optimale ventilatie zorgen, extra veiligheid bieden in het geval van ongelukken, het gemak tijdens het dragen verhogen en meer comfort bieden dan de alternatieven.

 

Met een helm van Bollé bent u verzekerd van een product dat aan de hoogste standaarden voldoet en waar u jaren mee vooruit kunt!

 

Multi-Directional Impact Protection System

Met een Bollé helm die uitegvoerd is met de MIPS technologie, bent u extra beschermd tegen krachten van buitenaf in het geval van een ongeluk of val. Deze revolutionaire technologie laat de helm vrij bewegen ten opzichte van u hoofd, waardoor de krachten die bij een val kunnen ontstaan minder door uw hoofd en nek opgevangen hoeven te worden. Deze krachten kunnen al snel serieus letsel veroorzaken en de MIPS technologie verminderd deze kans aanzienelijk.

 

MIPS werkt doordat er twee wrijvingsarme lagen in uw helm zitten die vrij over elkaar heen kunnen bewegen. Tijdens het dragen merkt u hier niets van, maar in het geval van een impact zal de helm meer bewegingsruimte hebben en daardoor de krachten die vrij komen beter kunnen verwerken. De grondlegger van deze techniek is de Zweedse hersenchirurg Hans von Hilst. Hij begon in 1995 met onderzoek naar verbeteringen in fietshelm technieken en stelde vast welke factoren de meeste kans op hersenschade veroorzaakten. Het eerste prototype werd ontwikkeld in het jaar 2000, en sindsdien wordt deze techniek door verschillende fabrikanten toegepast.

 

 

 

 

 

 

 

De helmen van Bollé zijn standaard in drie maten verkrijgbaar. Om te bepalen welke maat het beste bij u past, kunt u de maattabel links hanteren. Meet de omtrek van uw hoofd met een meetlint op het breedste punt.

Speciaal voor kinderen heeft Bollé een aantal Junior modellen, deze zijn ook verkrijgbaar in de maat XS.

Veel helmen zijn ook uitgerust met het Click-To-Fit systeem, hiermee kunt u de pasvorm heel nauwkeurig aanpassen en zal de helm altijd als gegoten zitten.