opc_loader

Wensenlijst

 

Zonnebrillen

De zonnebrillen van Bollé onderscheiden zich van de concurrentie door de comfortabele en verstelbare pasvorm, glazen van de hoogste kwaliteit die voorzien zijn van alle moderne technieken, en het gebruik van hoogwaardige materialen die tot in detail zijn afgewerkt. Wat de glazen betreft valt er veel te kiezen, en omdat we u willen voorzien van de zonnebril die het beste bij u past, helpen we u graag bij het maken van een keuze. Voor de zonnebrillen van Bollé heeft u de keus uit drie verschillende glastypes;

 

Phantom (+)

De Phantom glazen worden gemaakt van NXT kunststof, dit materiaal werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de beglazing van militaire helicopters en vliegtuigen, maar is inmiddels al weer jaren verkrijgbaar voor consumentenproducten. Deze kunststof kan worden geproduceerd zonder dat er spanningen in het glas ontstaan, hierdoor is het optisch zeer helder en in hoge mate bestand tegen schokken en stoten. Het is bovendien tot 14% lichter dan de traditionele polycarbonaat glazen, een wezenlijk verschil als elke gram telt!

De glazen in de Phantom reeks beschikken bovendien over een fotochromatisch filter, hiermee passen ze zich aan de lichtomstandigheden aan. Is het zonnig weer en is de lichtintensiteit hoog? Dan worden de glazen automatisch donkerer! Zo heeft u altijd de juiste bril voor de omstandigheden bij de hand.

Zit u veel op het water? Dan raden wij u de Phantom + glazen aan. De variant met de plus beschikt namelijk over een polarisatie fiter, dat schitteringen voor u wegfiltert. Het effect van polarisatie is dat alleen parralelle lichtstralen uit specifieke richtingen doorgelaten worden. Daarom is het mogelijk om hinderlijke stralen uit reflecties te blokkeren, met als resultaat dat u alleen het licht ziet dat u wilt zien. Het contrast wordt verhoogd, het beeld wordt rustiger en uw ogen raken minder snel vermoeid.

 

Volt +

Ook de Volt+ glazen worden gemaakt van het befaamde Trivex materiaal en beschikken daardoor over dezelfde optische kwaliteiten, bestendigheid en lage gewicht.

Wat de Volt+ onderscheidt van de Phantom glazen zijn de technieken die gebruikt worden om een hoger contrast en versterkte kleuren te bereiken. Bollé heeft met behulpt van kunstmatige intelligentie een pigment ontwikkeld dat in de Volt+ glazen verwerkt is. Hiermee zult u kleuren tot wel 30% duidelijker waar kunnen nemen. Waar traditionele zonnebrillen vaak één kleur versterken en andere dempen, worden bij de Volt+ glazen alle kleuren versterkt. Hiermee wordt de originele kleurebalans behouden en vindt er geen vertekening plaats.

 

Polycarbonaat

Een meer traditionele optie is polycarbonaat (PC), dat al decennialang met succes gebruikt wordt in de productie van (sport)zonnebrillen. Waar veel andere kunststoffen in lagen opgebouwd worden en daardoor vatbaar zijn voor optische verstoringen, wordt polycarbonaat in één keer geproduceerd door korrels te verhitten in een mal. Op deze manier ontstaat er een consistent en uitermate helder materiaal dat ideaal is voor gebruik als zonneglas. Omdat het fabrikatieproces inmiddels algemeen bekend is en door vele partijen uitgevoerd wordt, bestaat er wel een grote variatie in de kwaliteit van PC glazen. Bollé kiest uiteraard alleen voor de beste materialen en processen en onderscheidt zich daarme van de concurrentie.

 

 

Net als alle andere glastypes behoedt een Bollé zonnebril met PC glazen u voor 100 procent tegen schadelijke UV-straling!